Министерот Филипче познат е кластерот, по зголемениот број на заразени со ковид-19 во Велес

Сметам дека според бројот на пациенти, начинот на третман,случувањата во Велес се под контрола - рече министерот Филипче на попладневната прес конференција

Шест ново заразени со ковид-19 во Велес, седум оздравени

Сите ново заразени се во роднинска врска со претходно позитивните на ковид-19

Девет ново заразени лица со ковид-19 во Велес, вчера и еден починат

Починатото лице, кое било позитивно на ковид-19, имало хронични болести

Нов в. д. директор на Центарот за јавно здравје Велес е д-р Анастасија Иванова

Таа по професија е доктор микробиолог, вработена во оваа здравствена институција од 2012-та година

Во Велес 12 оздравени пациенти позитивни на ковид-19, нови пет лица позитивни

Јавноста очекува одговор од трудовата инсекција, а по реакциите на вработени во текстилна конфекција -тогаш сомнителни случаи дека биле приморувани да одат на работа се додека не ги добијат тестовите

Први случаи на заразени со корона вирус во Општина Чашка

Во населба Чашка денес се регистрирани првите два случаи на лица носители на Ковид- 19

Ковид 19 се враќа во Велес, денес четворица позитивни, еден оздравен

На инфективно одделение лежат 21 пациент, од нив двајца чекаат резултат на земениот брис

Двајца оздравени, двајца нови позитивни на ковид-19 во Велес

На инфективно одделение во велешка болница лежат 16 пациенти, од нив 14 се позитивни на ковид 19 и две лица кои чекаат резултати а имаат симптоми

Три лица отпуштени од инфективно одделение, три нови случаи со ковид -19 во Велес

На инфективното одделение лежат 14 лица позитивни на ковид-19

Викендов шест оздравени лица го напуштиле Инфективното одделение на велешка Болница, денес нема нови случаи позитивни со ковид-19

Хоспитализирани на Инфективно одделение се 14 случаи а активни во Велес се водат 55 лица

Државниот санитарен и здравствен инспекторат констатирал неправилности во работа на Центарот за јавно здравје Велес, директорот вели работевме по протокол

Директорот Димитриевски објаснува како ги откриевме сите 64 случаи во Велес ако не работевме по препораките за ковид-19

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »