Започна бесплатната вакцинација за сезонски грип, обезбедени 1050 вакцини

Од вторникот се врши комерцијална вакцинација за што се обезбедени 1,3 илјади вакцини за Повардарјето

Во Велешката касарна, во крводарителска акција, собрани 52 крвни единици

Повеќето од нив, 40-тимина прв пат дарувале крв

На крводарителската акција на МК ,,Носачи на крстот,, собрани 153 крвни единици (фото)

Ова е најуспешна крводарителска акција годинава

Диме Илиев добитник на актерската награда ,,Петре Прличко,,

Зад себе има повеќе од 370 остварени улоги, во театар, филм, тв, радио драми

Условни затворски казни за докторите гинеколози од велешката Болница

Д-р Гашев и Д-р Тренчев беа обвинети за смртта на новороденче

Есенската дератизација ги уплаши сопствениците на домашните миленици

Ветеринарите тврдат не сме предупредиле дека фрлениот отров за глувци е опасен по децата и кучињата, оти никој и не прашал

Болницата доби санитетско возило, донација од ,,Дрекселмаер,, (фото)

Донацијата е вредна 20 илјади евра

Враќањето на хартиените амбулантски дневници и задолжителна здравствена книшка при преглед, ги изнесоа приватните лекари на протест

Ние не сме писари, ние сме доктори и времето ни треба за пациентите а не цел ден да пишуваме рецепти - побара д-р Чолакова Дервишова претседател на ЗПЛМ

Зголемен број на интервенции на докторите од Итната помош

Возрасната популација најчести пациенти. Препорака и децата до пет години да не се изнесуваат на директно сонце до 18 ч.

За Денот на Општината во Чашка собрани 20 крвни единици

17 од дарителите биле мажи и три жени

161 крвна единица собрани на големата летна крводарителска акција

Првиот ден собрани 74 а вториот 87 крвни единици. Од дарителите 126 биле мажи и 33 жена а 11 лица дарувале за прв пат

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »