Нови три случаи на позитивни со ковид-19 во Велес

Заболен уште еден здравствен работник од велешката Болница, втор од инфективното одделение

Самоизолација и за вработени од Центарот за Јавно здравје и од продажниот маркет

Центарот за Јавно здравје продолжува со работа а дали продажниот објект ќе работи зависи дали компанија може да ја организира работата со постојниот број вработени

Коцевски бара во Велес да се продолжи со земање брисеви за ковид-19 иако од утре Хигиенски се затвора

Во просторот на голем продажен објект имало шест случаи на позитивни со ковид-19. Во саботата се извршило испитување на 37 вработени лица од објектот брисевите покажале дена нема ниту еден болен од нив

Понеделник, само еден нов случај со КОВИД-19 во Велес

Во Македонија изминатите 24 часа регистрирани 18 случаи на ново заболени и тројца починати

Нови тројца велешани со ковид-19

Меѓу нив е уште еден здравствен работник од Центарот за Јавно здравје. Сите десетина теста на здравствените работници од Интерното одделение од велешка Болница, но и од раководството покажале негативни резултати на присуство на ковид-19

Во Велес за едно деноноќие 12 ново заболени од ковид-19

Бидејќи двајца од вработените во Центарот за јавно здравје биле позитивни, истиот нема да работи се до добивањето на резултатите од контролата на останатите колеги од оваа здравствена институција. Резултатите на вработени од инфективното одделение од велешката Болница биле сите негативни

Дезинфекција на станбени згради, државни институции и јавни површини

Дезинфекцијата ја извршуваат вработени во Територијалната противпожарна единица – Велес, ЈКП „Дервен” и ЈП „Парк – спорт”

Во Велес, изминатите 24 часа, регистрирани три случаи со ковид-19

Вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со Ковид-19 во Велес изнесува 43 лица

Четири нови случаи со КОВИД-19 во Велес

Позитивни резултати покажале жена на 65 годишна возраст и тројца мажи на 37, 40 и 57 години

Во вонредната крводарителска акција собрани 63 крвни единици

Акцијата беше организирана бидејќи има ниско ниво на залихи со крвни единици

Жито маркети со нова донација за здравствените работници

Донацијата вредна 300 илјади денари, содржи заштитни маски, заштитна облека (скафандери) како и кварцни ламби неопходни

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »