Реакција за едукација на докторите од примарното, знаеме што е уринарна инфекција

Приватните доктори од секундарна заштита, чекаат пари за август

Во Велес се потрошија 1,1 илјади вакцини против грип

Вакцината против грип превентивно делува следните 12 месеци

Голем интерес на велешани за вакцинирање од грип

Првиот ден за пет часа 150 чица примиле вакцина, за која се плаќа по 400 денари. Затоа побрзајте да не останете невакцинирани

Приватните доктори од Велес без плати, оти нема исплатено капитација

На приватните доктори од Велес, Фондот не им исплати капитација за јуни, па 55 доктори и 200 медицински персона, останаа без плати за август

Десет намирници кои го продолжуваат животот

Доколку водите сметка, се исхранувате здраво и го слушате вашето тело, ќе знаете кои намирници ви годат, а кои не. Пoгледнете кои се најефиканси!

Срцевите заболувања на врвот, најопасни по здравјето

29 септември ден на срцето. Секој втор починат Македонец умира од срцеви проблеми, а само секој шести од малигна болест

Секој болен велешанец користи антибиотик

Антибиотиците не се храна, кампања за нивна рационална употреба. На илјада осигуреници во градов, 1,1 илјада препишани антибиотици

Секој втор пациент на компјутерска томографија во Велес без наод

Докторите кои непотребно ги праќале пациентите ќе одат на едукација, нивните имиња министреството ќе ги достави до директорот на Болницата

Болеста син јазик зафати третина од преживарите во велешко

Надлежните уверуваат дека временските прилики одат во прилог да се намалува интензитетот на болеста која ги зафати говедата и овците

Од Светата вода кај Штипска петља, се разболеа од жолтица

Годинава имало 8 болни, моментално 3, што е далеку од алармантно

Руралниот доктор се чека со нетрпение

19 села во велешко се посетуваат во текот на месецот

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »