Пациентите од кожната амбуланта чекаат за преглед на отворено

Директорот Стровјаноски вели ова е времено решение

Во велешката Болница ќе се ангажираат 41 ново вработен ама и натаму има еден лифт

Добиена согласност за вработување на 41 лице од нив 27 медицински кадар а петмина лекари веднаш заминуваат на специјализација. Никако да се реши проблемот со лифтовите

Компјутерскиот томограф повторно ставен во функција во велешка Болница (фото)

Министерот Филипче побара со новиот апарат да се воведе 24 часовно дежурство. Специјалистите пак побараа магнетна резонанса и ехо апарат на дојка

Во Велешка Болница изведен операција на артроскопија на рамо

Се работи за еднодневни хируршки интервенции со кои пациентот по 24 часа заминува дома

Заврши климатската рехабилитација на децата во Михајлово (фото)

40 деца основци од Велес седум дена престојуваа на планината Кожуф

Во летната крводарителска акција собрани 127 крвни единици

Првиот ден собрани 61 а вториот 66 крвни единици.Од дарителите 96 биле мажи и 31 жена

И годинава велешките деца на Климатска рехабилитација

Од 4-ти до 10-ти август 40 деца ќе заминат во Михајлово, на Кожуф

Започнува реновирање на просториите на Итната медицинска помош

Во наредните два месеци нов режим на работа на оваа служба

Во велешката касарна собрани 102 крвни единици

На Петровден во Папрадиште крв даруваа 29 лица

Што е меланом?

Ракот на кожата е обично предизвикан од УВ зрачење од сонцето. Прекумерна изложеност на ова зрачење е најчеста причина за сите форми на рак на кожата

За УВ зраците и оштетувањето на кожата

УВ-индексот е меѓународна, научнa мерка за нивото на ултравиолетово зрачење од сонцето. Индексот има опсег од 1 до 11

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »