Грипот се враќа, последната седмица на февруари највисок број на заболени од сезонски грип во велешко

Во февруари во велешко имало регистрирано 2.177 случаи на сезонски грип

Корона вирусот не може од инфективно одделение да се пренесе до ОУ Блаже Конески

Вирусот може воздушно да се пренесе само преку блиска комуникација, поблиска од два метри, на болен со останат

Забранети посети на пациенти во велешката Болница

Во оваа здравствена институција се пуштаат лица само со упат

Да се зголеми степенот на лична и колективна хигиена, здравите да не носат заштитни маски

Советот за јавно здравје со препораки за велешани како да се заштитат од корона вирусот

На инфективното одделение нема згрижено заболен ниту сомнителен случај на корона вирус, ниту полицијата го чува

Надлежните ги демантираат гласините дека во велешка болница се згрижени болни или сомнителни случаи со корона вирус и дека објектот е под полициска заштита

Инфективното одделение на велешката Болница е подготвено да прими сомнителни случаи на корона вирус (фото)

Издвоени се пет соби со петнаесет кревети за сомнителните случаи на корона вирус

ОК на ВМРО-ДМПНЕ реагира на одуката Инфективното одделение на велешката болница да биде изолациски центар за сомнителни случаи од корона вирусот

Велешката опозиција побара од министерот за здравство Венко Филипче да ја преиспита и преиначи донесената одлука

Бројот на болни од грип во велешко опадна за половина, најмногу се болни учениците

И натаму најмногу грипозни во регионот има во Кавадарци

Минатата седмица 808 заболени од грип, најмногу деца, епидемија нема

Во Центарот за јавно здравје Велес, информираа дека најмногу заболени има во Кавадарци со 1049 заболени

Центарот за јавно здравје Велес се организираше за предизвикот од новиот вирус ,,корона,,

Кои се симптомите, кои се досега заболените..

Крводарителите од ОО на Црвен Крст Велес, во 2019-та повторно најхумани во Македонија

Лани планот е реализиран со 240,6 отсто или собрани се 4.479 крви единици

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »