Смртта на Тамара да се испита до крај и да се најде вистинскиот виновник

27 февруари Светски ден на ретките болести. Според Здруженијата на пациенти со ретки болести оствките на директорите на Фондот за здравсѕво не го решаваат проблемот

Димовски не ја прифаќаат обдукцијата за Тамара

Три години чекавме операција за Тамара и не може да бидеме виновни, не сме доктори да ја лекуваме

Тамара починала од бронхопневмонија, Парнаџиева и Мехази поднесоа оставки

Здружението на приватни лекари не се согласува со оставката на Парнаџиева, во Скопје се протестира и бара оставка од министерот Тодоров

Велешанецот Танев во 83-тата бил опериран во Хјустон кај познатиот светски хирург Кули

Во Хјустон пред 32 години се лекувал на сметка на државата а во Скопје пред 8 морал да доплатува

Од љубопитност до зависник

Се намалува долната граница кај децата зависници. Алкохол, цигари дрога...

Писмото за лекување на Тамара во странство, испратено два дена по нејзината смрт

Нов шок за семејството Димовски

Фонд на ПИОМ Направивме се што можеме во случајот со Тамара

Никој не чувстува вина...Во случајот со Тамара ниту во првиот ниту во вториот случај докторите од Клиниката за ортопедија и од Клиниката за траума не посочеиле дека станува збор за итен случај, станувало збор за многу тежок случај.

Лани собрани 4219 крвни единици

Дури 610 лица за прв пат дале крв. Дарителите од велешко и натаму големи хуманисти. Се повеќе млади крводарители

Реакција на докторите по обидот за убиство на нивен колега

Пред некој ден во Велес бил нападнат и стоматолог

Во Велес, засега нема болни од грип

Но постои опасност во наредниот период, кога учениците ќе тргнат на училиште, грипот да се појави

94 крвни единици за почеток на годинава

Голем интерес, повеќето млади, дел не можеа да чекаат па си заминаа

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »