Државен натпревар за прва помош во Велес

Прилеп победи во прва помош, домаќинот Велес во десеминација

Малку доктори, многу интервенции и сообраќајки

Летово екипите на велешката Брза помош за два месеци имаа преку пет илјади прегледи, педесет сообраќајки

Македонците паднаа во депресија, па сега ќе ја откриваат и спречуваат матичните

Во земјава е регистрирана зголемена депресија а како нејзина последица и зголемено користење на антидепресивите.Кај најмладите, децата пак ќе се превенира зголемен крвен притисок кој е во пораст. Ова се нови обврски на матичните лекари

За два дена во Велес собрани 346 крвни единици

И натаму велешани ја покажуваат нивната хуманост

Д-р Горан Јовиќ на листата на 20 –топ лекари во Македонија

Листата е составена според одѕивот на пациенти за месец јули и сите тие ќе добијат награда од по 500 евра. Тие во јули имаа најголем број бодови, најмногу сработено и најголем број извршени сложени интервенции во установите каде што работат.

Младите навалија да даруваат крв

Првиот ден собрани 187 крвни единици

Децата од Велес на рехабилитација на Пелистер

Годинава дури 315 велешки деца во две смени по седум дена летуваат на здрав планински водух

Ќе се испитува има ли присуство на жива кај велешани

Невладината организација ,,Еко свест,, од Скопје ќе истражува има ли жива кај велешани и рибите од велешкото езеро Младост. Земени се примероци на коса од петнаесетина полнолетни велешани, на различна возраст и пол. Тие ќе бидат испратени во референта лабораторија во САД, заедно со риба уловена во водите на езерото Младост.

Езеро Младост и Бабуна да, Вардар и Тополка, не за капење

Младост и Бабуна се од втора категорија додека Вардар и Тополка од трета. Градскиот базен засега безбеден

Кој се кандидатите за директор на велешката Болница?

Тројца пријавени по конкурсот за директор ан ЈЗУ Општа Болница Велес

Децата со церебрална парализа уште долги години ќе летуваат во Бар, Црна Гора

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Здружението на лица со церебрална парализа и граѓанското здружение ,,Хуманитарна фамилија,, од Бар Црна Гора

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »