Бесплатни лекарски прегледи во домовите на велешани

Прегледите опфаќаат кардиолошки прегледи, мерење на шеќер во крвта и психолошка поддршка

Вонредно се дезинфицираше Градскиот пазар во Велес

Пазарот утре, недела, ќе работи вообичаено

Трите лица од Горно Јаболчиште се здрави и не се повеќе во изолација

Стануваше збор за едно семејство, мајка и две деца, кои патувале од Италија, заедно во автобус со сопружниците од Дебар кои се заразени од корона вирус

Препорака до таксистите- користете заштитни маски и гумени ракавици

Таксистите и превозниците кои вршат јавен превоз дневно да ги дезинфикуваат возилата

Грипот и натаму со висок број заболени во велешко

Во првата седмица на месец март имало 354 лица заболени од грип

Приватните лекари бараат сет на заштитни мерки и за нив, но и опрема за вакви вонредни ситуации по заканата од корона вирусот

Доктор од регионот на Река бил во изолација две седмици и за неговите две илјади пациенти нема кој да се грижи, немаат медицинска заштита

Македонски железници дезинфицираше од корона вирус, возови кои превезуваат патници

Дезинфицирани се возовите кои се во оптек, четирите гарнитури и четирите вагони кои превезуваат патници на различни релации

Три лица од Горно Јаболчиште во домашна изолација, оти патувале со заболените дебрани

Во домашна изолација ќе бидат до крајот на неделава

Грипот се враќа, последната седмица на февруари највисок број на заболени од сезонски грип во велешко

Во февруари во велешко имало регистрирано 2.177 случаи на сезонски грип

Корона вирусот не може од инфективно одделение да се пренесе до ОУ Блаже Конески

Вирусот може воздушно да се пренесе само преку блиска комуникација, поблиска од два метри, на болен со останат

Забранети посети на пациенти во велешката Болница

Во оваа здравствена институција се пуштаат лица само со упат

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »