Кој ги доби наградите за најдобра акушерка и медицинска сестра

Признанија и за Интерно одделение и за Медицина на трудот

Одбележан Светскиот ден на акушерките и на медицинските сестри.

Медицинските сестри и акушерки се постојано на своите работни места, се грижат за здравјето на луѓето, за болните побрзо да оздрават а на најтешко болните да им ги олеснат страдањата

Велешани лидери во Македонија, по вакцинирање на децата

Процентот е 92 отсто на вакцинирани деца од претшколска и школска возраст

Алергиски болести во пролет

Бројни граѓани секоја пролет имаат алергија на полен на трева, на цвеќе и полен од цветови на дрва, полен од коров Пишува интернист д-р Гоце Бузалков -пулмоалерголог

Бенефитот од употребата на вакцините е немерлив

Светот оди напред,се користи терапевтска вакцина.Ретко вакцинирано дете може да заболи,невакцинирано да.За секој престој во земјите на ЕУ потребни се вакцинации. Разговор со прим д-р Билјана Трајкова епидемиолог од ЈЗУ Центар за јавно здравје Велес

Против кои болести се вакцините

Вакцините се безбедни и несаканите ефекти се мали во споредба со последиците од болестите против кои се вакцинира

Вакцинација на децата на терен

Недела на имунизација 24-30 април, заради здравјето на децата

202 единици крв собрани од велешките средни училишта

Учениците покажуваат хуманост во пракса. Крводарителска акција се изведе и во велешката касарна

Зошто треба да го вакцинирам моето дете

Обебзедете му здрав живот на Вашето дете - вакцинирај го. Заштити, спречи, вакцинирај е мотото на годинашната Недела на имунизација 24 -30 април пишува примариус д-р Петре Крстев

Вакцината против пнеумококна болест не е задолжителна ама е добро да се прими

Оваа вакцина штити од менингитис, сепса, воспаление на белите дробови, воспаление на грлото и увото. Пишува д-р Петре Крстев

Депресијата болест на современиот човек

7-ми април, Светски ден на здравството – Според податоците од националниот систем за електронски евиденции во здравството „Мој термин“, во 2016 година, 55.000 пациенти во Македонија се упатени на повисоко ниво на здравствена заштита или се упатени да подигнат лек на рецепт со дијагноза - депресија. Тоа е околу 2,75 отсто од вкупното население

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

АНКЕТА »

Кој ќе биде новиот светски првак во фудбал?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »