Во ,,бункер,, во Болница чувани со години, стари неплатени партиципации

За шест месеци исплатен долг од 10 милиони денари, в.д директорот Стровјаноски објаснува не` на штeта на пациентите

Од Нова година дежурствата во аптеките се на повик

Лекарот во Итната помош ќе решава дали ќе оди болниот во аптека по лек

Лани во Велес собрани 4.110 крвни единици

Планот натфрлен за 220,1 отсто. Две третини од собраните крвни единици се од индивидуални дарувања, надвор од акциите

На првата акција година собрани 109 единици крв

Од 109-та дарители, осумина за прв пат даруваат крв, 92 биле мажи и 17 жени. Лани во истата акција беа собрани 71 крвна единица

Дијабетичарите бараат инсулин и крај на едно месечната криза

Владиниот портпарол тврди инсулин има доволно и нема криза

Крводарителски акции за крај на годината

Рекордни акции во Градско и ОУ Блаже Конески. Сефте во ПОУ Маца Овчарова и ОУ Васил Главинов. Во четири акции сoбрани 179 крвни единици

Докторите од Брза помош заборавени

Зошто на крајот на годината не се доделува признание за најдобар доктор од брзата помош а има за полицаец, пожарникар, хуманист..Иако 194 е најбараниот број

Младите најзаинтересирани за проверка на ХИВ-СИДА

Во Велес годинава има два нови случаи на ХИВ СИДА, седум вкупно заболени. Институтот за Јавно здравје објави каде се годинава има заболени од СИДАво земјава. Досега во Македонија починале 83 лица

Здравствена состојба на жителите на Вардарски плански регион

Најчесто причина за смртта во регионот се болести на кардиоваскуларниот систем, потоа следат малигните заболувања. Во четирите општини во регионот има помал број на доктори по глава на жител отколку републичкиот просек

Во велешката касарна собрани 52 единци на крв

Војниците кои служат доброволно воен рок, како и дел од вработените, војни лица и професионални војници, несебично ја подадоа раката и ја покажаа хуманоста

По 30 денари за секој преглед бараат матичните доктори

Докторите од примарната заштита бараат и капитација од 65 денари од ФЗО

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »