Седуммина родители на суд оти не ги вакцинирале децата

Глобата е помеѓу 300 и 600 евра, толку ги чинело детското здравје

Во Велес нема случај на заболени со морбили

Со опфат на децата од 78 отсто вакцина против мали сипаници и Велес е во ризичните градови

За квалитетот на зеленчукот и овошјето во велешко

Во некои примероци на марула и спанаќ има тешки метали. Во кромидот и грозјето нема

Секоја трета родилка од Велес се породува во Скопје

Лани во велешко се родиле 622 бебиња а во велешка Болница 505

Крводарителите од велешко најдобри во Македонија во 2018-та

Тие се први со 242,83% натрфлен план

Во крводарителска акција во Чашка собрани 27 крвни единици

Двајца од дарителите дeнес за прв пат дарувале крв

Да се менува Правилникот за да има лекари по селата, бараат докторите

За некој биде да рурален доктор и добива стимулацијата која ја дава државата во висина од 90 илјади денари, треба да има запишано 500 запишани пациенти, бројка која за повеќето села во велешко е недостижна

Велешани со повеќе скршеници се здобиле пред да падне снегот, потоа имало помалку

Во првите денови на јануари без снег имало 16 скршеници, откако падна снегот половина помалку

И во ЈЗУ Здравствен дом Велес пронајдени вакцини со грешни декларации

Министерот за здравство Филипче најави и казни за директорите и вработените во Здравствените домови, каде се пронајдени вакви вакцини со грешна декларација

Приватните лекари бараат како што е покачена партиципацијата во јавното здравство, повисока капитација

Вреднувањето на трудот треба да е еднаков кон сите, за да можеме да имаме квалитетно примарно и секундарно здравство а не само терциерното здравство да ужива привилегии - кажа д-р Чолакова Дервишова

Во првата акција за крводарување собрани 79 крвни единици

Голема благодарност до дарителите кои не ги спречи ниту снегот, ниту студениот јануарски ден - кажаа од ОО на Црвен крст Велес

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »