Нови апарати во Интерното одделение од велешката Болница

Купени се ултразвучен ехо апарат со колер доплер, холтери за аритмија и хипертензија, 12 канално ЕКГ и стрес тест апарат

Голем број на заболени од грип во Велес

Во февруари регистрирани 875 или три и пол пати повеќе отколку во јануари

кампања „Држи го телото право за да изгледаш добро и здраво“

64 отсто од децата во ПОУ Маца Овчарова со телесни деформитети

И потрошувачите и продавачите ги допираат лебот, овошјето па се продава

Не ретко, на зелените пазари и во маркетите потрошувачите ги допираат лебот, овошјето, зеленчукот, месото,…, ги притискаат, мирисаат, а потоа ги враќаат на истото место

Кампањата на Црвениот крст за превентива од срцеви заболувања, фудбалерот Ќумбев заштитно лице

Започна кампањата за заштита од срцевите заболувања

Лани во Велес собрани 4.070 крвни единици

Планот исполнет со 219 отсто. Општината четврта во Македонија. Лани нови 543 крводарители

Лани 1.623 жени од велешко се прегледале на бесплатен ПАП тест

Европска седмица за превенција за рак на матка

Докторите од Итната помош на едукација во Софија

Три докторки и една сестра седум дена беа на обука во болницата Токуда

Предавање на Борка за рак на дојката

Ќе се одржи в вторник во салата на општина Велес во 17,30 часот

Во Велес за неполн месец има 40 заболени од грип

Лани во јануари имало 124 случаи на грип, ама годинава велешанка почина од последиците на грипот

Приватните лекари со иницијатива наместо матичен доктор да се избира лекарска ординација

Тие бараат промена на Законот за здравствено осигурување и здравствена заштита

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »