Први во редот за крводарување, иако отпуштени од работа четири конфекционерки од МК Стоби

На првата годинешна крводарителска акција собрани 67 крвни единици

По втор пат за еден месец протестираше администрацијата и помошниот персонал во јавното здравство

Најмалку 10 проценти поголема плата е црвената линија од која нема да отстапи здравствената администрација и помошниот технички персонал

Во ОУ Блаже Конески собрани 27 крвни единици

Крв даруваа родителите на учениците и наставниците. Ова беше последна крводарителска акција за оваа година на територијата на Црвен крст Велес

Во Велес осетно намалено крводарувањето кај учениците матуранти, помалку ученици матуранти, помалку дарувана крв

Во четирите средни училишта собрани 80 крвни единици а пред една година 153

За Денот на општината во Градско собрани 75 крвни единици

Висок одѕив за крводарување

Голем интерес кај велешани за вакцинирање од грип

Бесплатни вакцини има за пациенти кои закажале во ,,Мој термин,, до 20-ти декември, додека комерцијални вакцини кои чинат 650 денари има уште

1-ви декември Светски ден за заштита од ХИВ, годинава во Велес два нови случаи

Младите не покажуваат доволно зрелост и сериозност за проблемите од ХИВ/СИДА

Протестираше администрација, болничарите, возачите, хигиеничарите во јавното здравство

Реагираат што оваа структура вработени не се опфатени со покачувањето, кое од февруари до година носи 25 отсто повисоки плати за докторите и 10% за медицинските сестри

Нема шуга во велешката касарна, туку заболен војник дошол да служи воен рок

Болести има и во образованието, здравството и во Армија, не е точно дека болеста потекнува од касарната - изјави Шеќеринска

Започна бесплатната вакцинација за сезонски грип, обезбедени 1050 вакцини

Од вторникот се врши комерцијална вакцинација за што се обезбедени 1,3 илјади вакцини за Повардарјето

Во Велешката касарна, во крводарителска акција, собрани 52 крвни единици

Повеќето од нив, 40-тимина прв пат дарувале крв

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »