1-ви декември Светски ден за заштита од ХИВ, годинава во Велес два нови случаи

Младите не покажуваат доволно зрелост и сериозност за проблемите од ХИВ/СИДА

Протестираше администрација, болничарите, возачите, хигиеничарите во јавното здравство

Реагираат што оваа структура вработени не се опфатени со покачувањето, кое од февруари до година носи 25 отсто повисоки плати за докторите и 10% за медицинските сестри

Нема шуга во велешката касарна, туку заболен војник дошол да служи воен рок

Болести има и во образованието, здравството и во Армија, не е точно дека болеста потекнува од касарната - изјави Шеќеринска

Започна бесплатната вакцинација за сезонски грип, обезбедени 1050 вакцини

Од вторникот се врши комерцијална вакцинација за што се обезбедени 1,3 илјади вакцини за Повардарјето

Во Велешката касарна, во крводарителска акција, собрани 52 крвни единици

Повеќето од нив, 40-тимина прв пат дарувале крв

На крводарителската акција на МК ,,Носачи на крстот,, собрани 153 крвни единици (фото)

Ова е најуспешна крводарителска акција годинава

Диме Илиев добитник на актерската награда ,,Петре Прличко,,

Зад себе има повеќе од 370 остварени улоги, во театар, филм, тв, радио драми

Условни затворски казни за докторите гинеколози од велешката Болница

Д-р Гашев и Д-р Тренчев беа обвинети за смртта на новороденче

Есенската дератизација ги уплаши сопствениците на домашните миленици

Ветеринарите тврдат не сме предупредиле дека фрлениот отров за глувци е опасен по децата и кучињата, оти никој и не прашал

Болницата доби санитетско возило, донација од ,,Дрекселмаер,, (фото)

Донацијата е вредна 20 илјади евра

Враќањето на хартиените амбулантски дневници и задолжителна здравствена книшка при преглед, ги изнесоа приватните лекари на протест

Ние не сме писари, ние сме доктори и времето ни треба за пациентите а не цел ден да пишуваме рецепти - побара д-р Чолакова Дервишова претседател на ЗПЛМ

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »