Крводарителите од велешко најдобри во Македонија во 2018-та

Тие се први со 242,83% натрфлен план

Во крводарителска акција во Чашка собрани 27 крвни единици

Двајца од дарителите дeнес за прв пат дарувале крв

Да се менува Правилникот за да има лекари по селата, бараат докторите

За некој биде да рурален доктор и добива стимулацијата која ја дава државата во висина од 90 илјади денари, треба да има запишано 500 запишани пациенти, бројка која за повеќето села во велешко е недостижна

Велешани со повеќе скршеници се здобиле пред да падне снегот, потоа имало помалку

Во првите денови на јануари без снег имало 16 скршеници, откако падна снегот половина помалку

И во ЈЗУ Здравствен дом Велес пронајдени вакцини со грешни декларации

Министерот за здравство Филипче најави и казни за директорите и вработените во Здравствените домови, каде се пронајдени вакви вакцини со грешна декларација

Приватните лекари бараат како што е покачена партиципацијата во јавното здравство, повисока капитација

Вреднувањето на трудот треба да е еднаков кон сите, за да можеме да имаме квалитетно примарно и секундарно здравство а не само терциерното здравство да ужива привилегии - кажа д-р Чолакова Дервишова

Во првата акција за крводарување собрани 79 крвни единици

Голема благодарност до дарителите кои не ги спречи ниту снегот, ниту студениот јануарски ден - кажаа од ОО на Црвен крст Велес

Во 2018-та во велешко собрани 4.459 крвни единици

Планот исполнет со 240 отсто а 595 лица дарувале за прв пат

Последниот ден од 2018-та дури 17 крводарители во Велес дарувал крв

Печат на успешната година во крвадарителството во ведлешко

Конечно болните во велешка Болница добија лифт

Инвестицијата е вредна 80 илјади евра. Болницата го намалила долгот на 11 милиони денари. Директорот побара подобри меѓу човечки односи и колегијалност

Жителите на Извор бараат лекар во населбата

Градоначалникот на Општината Чашка ги повика докторите да дојдат да работат во руралнтеи средини, оти таков проблем има и во Богомила а потребни се и аптеки

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »