д-р Петковски и д-р Матев меѓу најдобрите доктори во земјава

И двајцага се вработени во Специјалната Болница за белодробни болести Јасеново

Што се случува со телото на екстремни горештини

Нормалната температура на телото е од 37 до 38 степени.На 40 и 41 степени, доаѓа до истоштеност, а над 41 степени, телото почнува да се исклучува

Како против топлотниот бран, лекарски совети во центарот на градот

Превентивни мерки за граѓаните од летните жеги, секој работен ден од 18 до 20 часот

Во тек е уписот на деца кои ќе одат на рехабилитација на Пелистер

Триста деца од Велес во август заминуваат на Пелистер на здравстена рехабилитација. Цената е 3.400 денари за седум дена и потврда од доктор

Брзата помош со многу работа и нервозни пациенти

Бараат разбирање и трпение поради зголемениот обем на работа, но и повици кога навистина им треба лекарска помош на болните

Братот и сестрата доктор Јовановски верни на пациентите во Лозово

Во Иванковци без доктор, во Лозово без аптека, за се во Велес

Министерството се повлече, електронскиот рецепт стартува од 1 август

Министерството по проблемите за издавање електорнски рецепт се повлече и најави негов старт еден месец подоцна. Вторник претпладне сеуште има проблеми со издавањето на рецепти, не само во Велес туки низ цела Македонија

Пад на системот, болните без лекови

На рецептите нема код, а нив не ги прифаќаат и не издаваат лекови аптеките

Четворица велешки лекари на листата од 100 најдобри во земјава за април

Докторките Алчева, Панчевска,Стојанова и доктор Спасевски меѓу најдобрите во земјава за април

Препораки за спречување на штетните ефекти од надворешните високи температури врз здравјето на луѓето

Најновите препораки на Црвениот крст на Македонија за заштита од штетните ефекти од високите темпаратури. ЅОЅ бесплатниот телефон за совети за заштита од високите температури е 02 32 21 902 од 10 до 18 часот

Амброзија има и во Велес

Таа е причина за предизвикување на алергија кај човекот. Амброзијата е најштетна кога цвета, во периодот од јули до октомври

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »