Грипот и натаму со висок број заболени во велешко

Во првата седмица на месец март имало 354 лица заболени од грип

Приватните лекари бараат сет на заштитни мерки и за нив, но и опрема за вакви вонредни ситуации по заканата од корона вирусот

Доктор од регионот на Река бил во изолација две седмици и за неговите две илјади пациенти нема кој да се грижи, немаат медицинска заштита

Македонски железници дезинфицираше од корона вирус, возови кои превезуваат патници

Дезинфицирани се возовите кои се во оптек, четирите гарнитури и четирите вагони кои превезуваат патници на различни релации

Три лица од Горно Јаболчиште во домашна изолација, оти патувале со заболените дебрани

Во домашна изолација ќе бидат до крајот на неделава

Грипот се враќа, последната седмица на февруари највисок број на заболени од сезонски грип во велешко

Во февруари во велешко имало регистрирано 2.177 случаи на сезонски грип

Корона вирусот не може од инфективно одделение да се пренесе до ОУ Блаже Конески

Вирусот може воздушно да се пренесе само преку блиска комуникација, поблиска од два метри, на болен со останат

Забранети посети на пациенти во велешката Болница

Во оваа здравствена институција се пуштаат лица само со упат

Да се зголеми степенот на лична и колективна хигиена, здравите да не носат заштитни маски

Советот за јавно здравје со препораки за велешани како да се заштитат од корона вирусот

На инфективното одделение нема згрижено заболен ниту сомнителен случај на корона вирус, ниту полицијата го чува

Надлежните ги демантираат гласините дека во велешка болница се згрижени болни или сомнителни случаи со корона вирус и дека објектот е под полициска заштита

Инфективното одделение на велешката Болница е подготвено да прими сомнителни случаи на корона вирус (фото)

Издвоени се пет соби со петнаесет кревети за сомнителните случаи на корона вирус

ОК на ВМРО-ДМПНЕ реагира на одуката Инфективното одделение на велешката болница да биде изолациски центар за сомнителни случаи од корона вирусот

Велешката опозиција побара од министерот за здравство Венко Филипче да ја преиспита и преиначи донесената одлука

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »