Велешките лекари на терен за имунизација на децата

При посетата на Рамина беа пронајдени четири деца кои не беа вакцинирани. Оваа активност е во рамките на Европската недела на имунизација (19-25 април)

Прогласена епидемија на мали сипаници на територијата на цела држава

Забранет е прием на невакцинирани деца во градинка и задолжителна вакцинација на сите здравствени работници, студенти и наставен кадар

Започна обуката на патронажните сестри

Со оваа обука, здравствените услуги ги доближуваме поблиску до граѓаните, преку добивање на здравствена заштита и услуга во домот - кажа министерот Филипче

Условна затворска за медицинска сестра која на пациентите им дала лекови со минат рок

Павлина Петровска од ЈЗУ Болница Јасеново ставила во промет лекови кои се штетени по здравјето на пациентите

Велешката Болница со нова акредитација за период од три години

Добиени се и нови апарати а извршена е и првата операција на колк. Недела е 7-ми април Светскиот ден на здравјето

Од 32 крводарители, 30 биле девојки

Крв даруваа учениците од четврта година во Средното хемиско училиште ,,Димитрие Чуповски,, од Велес

Во март месец девет заболени од мали сипаници во Велес

Повеќето се возрасни, кои работат во Скопје

Приватните лекари со протестен марш на белите мантили

Проблемите се сериозни, имаме неколку барања доставено до Фондот и Министерството, кои се круцијални за опстанокот на приватните доктори

Лани шестмина заболени од туберколоза во велешко

24 март Светски ден на борбата со туберколозата

Во велешкиот гарнизон собрани 75 крвни единици

Петнаесетмина од дарителите за прв пат даруваа крв

Невработени, стечајци, студенти се најголемите дарители во најхумана општина за крводарителството лани во Македонија

Иако немаат никаков бенефит, овие категории дарители се најбројната категорија во велешко

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »