Депонијата на Фабриката ХИВ била радиоактивна, но сега не се знае каква е состојбата оти нема мерења

Проф. д-р Стафилов: депонијата е со 1,5 милиони тони отпаден гипс кој пред 12 години бил радиоактивен и потребни се нови испитувања за сегашната состојба

Нуспојавите по вакцинирањето се мали и безначајни, по користа на вакцината

Заедничка прес конференција на четворица доктори зошто е потребна вакцината

Велес и натаму лидер во Македонија по вакцинирање

На терен на Рамина денес вакцинирани 8 деца, вчера во ОУ Џинот 31. Д-р Божиков - за 35 години работа не сум сретнал случај, кај ниедно дете со несакана реакција

Комјутерскиот томограф во велешка Болница не работи осум месеци

Директорот Стровјаноски добил ветување од министерот за здравство дека наскоро ќе биде поправен

Воведена бесплатна телефонска линија за пријавување неправилности во санитарно- хигиенска и епидемиолошка заштита

Телефонскиот број е 080025555, функционира во текот на работното време. Hа овој број може да се пријавуваат и прекршувањата на Законот за пушење

Фудбалерите на Пелистер јаделе сезонска свежа салата полна со бактерии од фекалии

Пропустот бил во хигиената на производниот процес во објектот каде ручале

Кујната во хотелот каде ручале фудбалерите на ФК Пелистер е затворена

Од Санитарно - здравствениот инспекторат најавија дека во текот на денешниот ден, треба да ги добијат резултатите, по што ќе кажат што била причината за труењето

Со мотото ,,Здравје за сите,, одбележан Денот на здравството во велешката Болница

Недостигот на доктори и медицински персонал го намали бројот на потешки оперативни зафати во ЈЗУ Општа Болница Велес. Директорот задоволен нема поплаки од пациентите

Отфрлено вештачењето на одбраната во случајот со родилката Кадиева, докторката немала лиценца

Останува да се слушнат сведочењата на обвинетите па завршните зборови

Се помалку случаи на заболени од туберколоза во велешко

Лани имало шест лица болни од ТБ. И на ниво на држава бројката на болни се намалува. 24 март Светски ден на борба против туберколозата

Во велешката касарна собрани 43 крвни единици

14 лица за прв пат денес даруваа крв, а пет од вкупниот број дарители беа жени

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

АНКЕТА »

Кој ќе биде новиот светски првак во фудбал?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »