Крводарителите од Велешко, втори во Македонија

Невработените, учениците и студентите се најхуманите, две третини од собраната крв е од нив. Радува податокот што годинава 20 отсто од собраната крв е од жени, а дури 67 отсто од дарителите се на возраст до 30 години

Признанија за најхуманите, за 17 март

За луѓето кои спасуваат живот а не ги знаеме, кои подаваат рака кога е најпотребно а не ги запознаваме

Среде месец ги снема лековите од квотата

Лекарства можат да се набават само на приватно, пациентите револтирани. Од Фондот за здравство веднаш најавија зголемувње на квотите

За седум дена снег и мраз, девет скршеници во велешко

Во овој период регистрирани се 23 повреди набиеници кај велешани

Лани во Велес помалку заразни заболувања отколку во 2016-та

Сексуално преносливаа болест хламидија два пати помалку отколку година дена порано. Но има два нови случаи на СИДА и по три децении случаи на хеморгична треска

Набавена нова гинеколошка опрема, пуштен во употеба рентген апаратот во Уред

На гинеколошко -акушерско одделение само тројца доктори гинеколози, фалат и акушерки

Реакција за лоши услови на детско одделение на велешка Болница

Местенка против раководството, тврди директорот Стровјаноски

Во ,,бункер,, во Болница чувани со години, стари неплатени партиципации

За шест месеци исплатен долг од 10 милиони денари, в.д директорот Стровјаноски објаснува не` на штeта на пациентите

Од Нова година дежурствата во аптеките се на повик

Лекарот во Итната помош ќе решава дали ќе оди болниот во аптека по лек

Лани во Велес собрани 4.110 крвни единици

Планот натфрлен за 220,1 отсто. Две третини од собраните крвни единици се од индивидуални дарувања, надвор од акциите

На првата акција година собрани 109 единици крв

Од 109-та дарители, осумина за прв пат даруваат крв, 92 биле мажи и 17 жени. Лани во истата акција беа собрани 71 крвна единица

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59

АНКЕТА »

Каде одмарате летово?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »