Во првата акција за крводарување собрани 79 крвни единици

Голема благодарност до дарителите кои не ги спречи ниту снегот, ниту студениот јануарски ден - кажаа од ОО на Црвен крст Велес

Во 2018-та во велешко собрани 4.459 крвни единици

Планот исполнет со 240 отсто а 595 лица дарувале за прв пат

Последниот ден од 2018-та дури 17 крводарители во Велес дарувал крв

Печат на успешната година во крвадарителството во ведлешко

Конечно болните во велешка Болница добија лифт

Инвестицијата е вредна 80 илјади евра. Болницата го намалила долгот на 11 милиони денари. Директорот побара подобри меѓу човечки односи и колегијалност

Жителите на Извор бараат лекар во населбата

Градоначалникот на Општината Чашка ги повика докторите да дојдат да работат во руралнтеи средини, оти таков проблем има и во Богомила а потребни се и аптеки

Крводарителска акција во ОУ Блаже Конески, собрани 44 крвни единици

Ова е последна акција за крводарување годинава

Кај велешани има интерес за тестирање од ХИВ-СИДА

Годинава нема нови случаи на заболени, ниту ХИВ позитивни. За жал годинава едно лице почина а во градот има уште шест заболени од АИДС

Во велешката касарна собрани 139 крвни единици

Во трите акции кои се одржаа во март, јули и ноември во Гарнизонот на АРМ и Командата за обука во текот на 2018 се даруваа вкупно 284 крвни единици

Протест на приватните доктори незадоволни од предлог договорот за работа со Фондот за здравство

Лошата здравствена политика резултирало за изминатите три години 1,2 илјади приватни лекари да заминат од Македонија

Собрани 153 крвни единци во есенските дарителски акции во средните училишта

101 лице се нови дарители а 61 се женски. Најмногу собрани крвни единици имаше во ,,Коле Неделковски,,

Набавени дополнителни 500 комерцијални вакцини против грип

Откако пред седум дена 450 вакцини беа потрошени за три часа, од денес повторно имунизацијата продолжува

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »