Велес лидер во вакцинирањето

Процентот за вакцинирани деца во велешко е 95% а за ХПВ 96 и туберколоза 98 отсто. Д-р Пандели: имајте потполна доверба во вакцините,како што пораснавте во здраво поколение, овозможете им го тоа и на вашите деца

Младите нездраво се хранат

55 отсто од младите испитаници во Велес не појадуваат

Четврток прскање против комарци

Поради лошите временски услови денес не се одржа, новото е најавено за в четврток. Ако не врне, ќе се случи во терминот од 5 до 6,30 ч.

Забранета е водата за пиење од природните чешми во градот и околните населени места

Листата кои се чешми и води се забранети за пиење, во Велес и Караслари, Црквино, Горно Оризари, Отовица, Сујаклари, Иванковци, Кумарино, Мамутчево,Чолошево

Лани нема случај на заболено грло стока од бруцелоза во велешко

Во велешко има 45 илјади грла на овци и кози

Со вежби и овошје против пролетен замор

Оваа состојба се препознава по симптомите како брзо заморување, недостиг од концентрација и необјаснива потреба за спиење во текот на целиот денот

Лани во велешко четири случаи на туберколоза

24 март, Светски ден за борба против туберколозата. Таа е социјална, инфективна хронична болест. Годинава за три месеци шест нови случаи

Признанија за хуманите - крводарителите за 17 март

Одбележан 17 март денот на крводарителите. Велес втор во Македониај по крводарување.

Се обновуваат амбулантите Ташевиќ и Панче Васков

Градежните актиности во тек

Болните од велешка Болница со кетеринг служба за храна

Вака месечно ќе се заштедело до 100 илјади денари

Грипот стивнува

Првата седмица на март регистрирани 88 случаи

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »