Да се менува Правилникот за да има лекари по селата, бараат докторите

За некој биде да рурален доктор и добива стимулацијата која ја дава државата во висина од 90 илјади денари, треба да има запишано 500 запишани пациенти, бројка која за повеќето села во велешко е недостижна

Велешани со повеќе скршеници се здобиле пред да падне снегот, потоа имало помалку

Во првите денови на јануари без снег имало 16 скршеници, откако падна снегот половина помалку

И во ЈЗУ Здравствен дом Велес пронајдени вакцини со грешни декларации

Министерот за здравство Филипче најави и казни за директорите и вработените во Здравствените домови, каде се пронајдени вакви вакцини со грешна декларација

Приватните лекари бараат како што е покачена партиципацијата во јавното здравство, повисока капитација

Вреднувањето на трудот треба да е еднаков кон сите, за да можеме да имаме квалитетно примарно и секундарно здравство а не само терциерното здравство да ужива привилегии - кажа д-р Чолакова Дервишова

Во првата акција за крводарување собрани 79 крвни единици

Голема благодарност до дарителите кои не ги спречи ниту снегот, ниту студениот јануарски ден - кажаа од ОО на Црвен крст Велес

Во 2018-та во велешко собрани 4.459 крвни единици

Планот исполнет со 240 отсто а 595 лица дарувале за прв пат

Последниот ден од 2018-та дури 17 крводарители во Велес дарувал крв

Печат на успешната година во крвадарителството во ведлешко

Конечно болните во велешка Болница добија лифт

Инвестицијата е вредна 80 илјади евра. Болницата го намалила долгот на 11 милиони денари. Директорот побара подобри меѓу човечки односи и колегијалност

Жителите на Извор бараат лекар во населбата

Градоначалникот на Општината Чашка ги повика докторите да дојдат да работат во руралнтеи средини, оти таков проблем има и во Богомила а потребни се и аптеки

Крводарителска акција во ОУ Блаже Конески, собрани 44 крвни единици

Ова е последна акција за крводарување годинава

Кај велешани има интерес за тестирање од ХИВ-СИДА

Годинава нема нови случаи на заболени, ниту ХИВ позитивни. За жал годинава едно лице почина а во градот има уште шест заболени од АИДС

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »