Докторите од Брза помош заборавени

Зошто на крајот на годината не се доделува признание за најдобар доктор од брзата помош а има за полицаец, пожарникар, хуманист..Иако 194 е најбараниот број

Младите најзаинтересирани за проверка на ХИВ-СИДА

Во Велес годинава има два нови случаи на ХИВ СИДА, седум вкупно заболени. Институтот за Јавно здравје објави каде се годинава има заболени од СИДАво земјава. Досега во Македонија починале 83 лица

Здравствена состојба на жителите на Вардарски плански регион

Најчесто причина за смртта во регионот се болести на кардиоваскуларниот систем, потоа следат малигните заболувања. Во четирите општини во регионот има помал број на доктори по глава на жител отколку републичкиот просек

Во велешката касарна собрани 52 единци на крв

Војниците кои служат доброволно воен рок, како и дел од вработените, војни лица и професионални војници, несебично ја подадоа раката и ја покажаа хуманоста

По 30 денари за секој преглед бараат матичните доктори

Докторите од примарната заштита бараат и капитација од 65 денари од ФЗО

Зошто здивот има непријатна миризба наутро

Често се случува да не сакате да зборувате со некој се додека не измиете заби наутро.

Собрани 131 крвна единица во четирите средни училишта во Велес

54 девојки дарувале крв. Најмногу крвни единици 55 се собрани во СОУ ,,Коле Неделковски ,,

Здравата иднина е наше право - протест на болните од дијабетес

Во Велес има 6 илјади пациенти со дијабетес а од нив 20 се деца на возраст до 15 години

112 крвни единици од акција на MK Носачи на крстот

Десетта јубилејна дарителна акција

Медицинска сестра со кривична пријава оти ја оштетила Болницата за 500 илјади денари

М.К. доби кривични пријави за „фалсификување или уништување деловни книги“ и „несовесно работење во службата“

За седум дена годинава завршија вакцините против грип

Потрошени 850 вакцини кои беа заштита од три типа на грип

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »