Болеста син јазик зафати третина од преживарите во велешко

Надлежните уверуваат дека временските прилики одат во прилог да се намалува интензитетот на болеста која ги зафати говедата и овците

Од Светата вода кај Штипска петља, се разболеа од жолтица

Годинава имало 8 болни, моментално 3, што е далеку од алармантно

Руралниот доктор се чека со нетрпение

19 села во велешко се посетуваат во текот на месецот

Чудотворни природни лекови против болки

Олеснувањето на болката многумина прво ќе го побараат во таблети, но и храната која секојдневно ја користиме во кујната, може да делува како природен, а со тоа и многу поздрав аналгетик

Четири илјади велешани летово се прегледаа на Сармаале

Десет отсто од нив биле со покачен притисок

Промените на климата носат болести

Екстремни горештини, лош воздух, ширење на инфективни болести - сето тоа е последица и на промените на климата.

Како да се заштитите од грозјето кое годинава е често и многу прскано

Чувајте го најмалку два часа во ладна вода пред употреба

8-ми Септември со најмногу пациенти и операции

Таа е најдобрата болница за 2013 година во Македонија

За два дена во Велес собрани 296 крвни единици

И овој пат велешани, пред се младите, покажаа голема хуманост и несебично ја подадоа раката.

Првиот ден собрани 169 крвни единици

Утре акцијата продолжува

Глувци го сардисаа центарот на Велес

И надлежните се согласуваат дека е потребна акција против овие глодари. Тие се појавија со рушењето на дел од хотелот Интернационал

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »