Пациентите разочарани, вакцината која се плаќаше 650 денари заврши за три часа

Бесплатна вакцина за старите лица и лица со помали пензии има. За вакцинирање иако поскапо од лани, се чекало уште во пет часот утрово.

Колку вреди донација на ЕЕГ апаратот во велешка Болница

ЈЗУ Општа Болница реагира дека донацијата не е вредна 5 илјади евра, Ротари клубот Велес - платените фактури ја покажуваат вредноста на донацијата

Ротаријанците од градот донираа ЕЕГ апарат за нервното одделение при велешка Болница

Вредноста на донацијата изнесува околу пет илјади евра. Со ова пациентите би се поштеделе од упатување во други институции заради дополнителни испитувања

29 -ти септември Светски ден на срцето

Кардиоваскуларните болести се водечка причина за смрт на глобално ниво, тие предизвикуваат повеќе смртни случаи отколку сите други причини заедно и ги зафаќа најмногу земјите со низок и среден приход

Пациентите од кожната амбуланта чекаат за преглед на отворено

Директорот Стровјаноски вели ова е времено решение

Во велешката Болница ќе се ангажираат 41 ново вработен ама и натаму има еден лифт

Добиена согласност за вработување на 41 лице од нив 27 медицински кадар а петмина лекари веднаш заминуваат на специјализација. Никако да се реши проблемот со лифтовите

Компјутерскиот томограф повторно ставен во функција во велешка Болница (фото)

Министерот Филипче побара со новиот апарат да се воведе 24 часовно дежурство. Специјалистите пак побараа магнетна резонанса и ехо апарат на дојка

Во Велешка Болница изведен операција на артроскопија на рамо

Се работи за еднодневни хируршки интервенции со кои пациентот по 24 часа заминува дома

Заврши климатската рехабилитација на децата во Михајлово (фото)

40 деца основци од Велес седум дена престојуваа на планината Кожуф

Во летната крводарителска акција собрани 127 крвни единици

Првиот ден собрани 61 а вториот 66 крвни единици.Од дарителите 96 биле мажи и 31 жена

И годинава велешките деца на Климатска рехабилитација

Од 4-ти до 10-ти август 40 деца ќе заминат во Михајлово, на Кожуф

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »