Собор на св. архангел Михаил 21.11

Овој празник е утврден во четвртиот век, Празниот е во чест на сите ангелски чинови. Наречен е Собор на свети архангел Михаил, зашто архангел Михаил е војвода на целата ангелска војска.

Тензии на судењето за убиството во Ореше

Адвокатот Давидовиќ казнет со илјада евра за непочитување на судот

Велес се збратими со Зеница

Соработка са подобра иднина на двете општини и нивните граѓани

Шанкерка заработи кривична оти служела малолетници со алкохол

Вработена во кафе бар Мурано летово на тројца малолетници им продала алкохол

Шверц комерц на луѓе

Во автобус на Млаз Богданци на наплатна рампа Градско пронајдени 12 емигранти од Судан, Сомалија и Еритреја

Професор присвоил златни ланчиња од ученици?

Загубените злантни ланчиња наместо да ги врати на учениците си ги задржил за себе

Струмичанец го продал автомобилот на велешанец па му го украл

Лековерен велшанец С.А. останал и без автомобил и без пари.

Познати добитниците на 9-то Ноемвриски признанија

Советниците доделија 15 награди, за работа во науката и економијата нема

Чадиев ја преживеа интерпелацијата

Опозицијата по шестчасовна расправа не успеа да го симне претседавачот на Советот од функцијата

Словенец го измамил Делта пром за девет милиони денари

По зделкатa, Словенецот со парите побегнал од Македонија

Директорот на велешката Гимназија бара втор мандат, со правосилна пресуда условен затвор

Пресудата е правосилна а Стојчевски е осуден за злоупотреба на службена должност

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »