Маж со нож ја прободел сопругата

Вчера попладне крваво семејно насилство во Велес, маж со нож ја прободел сопругата. Таа е надвор од животна опасност а полицијата му поднесе кривична за убиство во обид

Полов напад врз дете и силување во Велес, за викендот

За еден викенд полов напад врз дете и силување, се регистрирани во Велес. Двајцата сторители добија кривични а за едниот и месед цена притвор

Различни правила за зимската опрема во Европа

Во престрет на 15-ти ноември. Во Европа не постојат единствени правила за обавезната зимска опрема. Во некои земји со закон е пропишано патничките возила да имаат зимски гуми, додека во други тоа не е случај

Велешанец измамил казино за еден милион денари

Измамата се случила во казиното,,Сити клуб,,

Ветеринарен инсепктор му помагал на сточар два пати да земе обешететување за иста работа

Ветеринарен инспектор му овозможил на велешанец два пати да си го наплати обештетувањето за почината стока од бруцелоза

Велес и Сомобор потпишаа повелба за збратимување

Соработката меѓу двете општини ќе придонесе и за зацврстување на соработката и пријателство

ЈАС одлучувам за мојата иднина, НЕ за топилницата

Според организаторот помеѓу 15 до 20 илјади велешани рекоа ,,НЕ,, за рестартот на Топилнцита

Кои улици ќе имаат нови имиња

17 улици со нови ,,некомунистички,, имиња

Започна собирањето на потписите против рестартот на топилницата

Ќе соберат ли велешани 10 илјади потписи?

Митровден 8-ми ноември

Именден празнуваат: Димитрија, Митре, Митра, Димо, Диме, Мите. Светиот великомаченик Димитрија живеел во третиот век по Христос. Се родил во Солун и бил син на градоначалникот на овој град

Медицинска сестра препродавала метадон на зависници

Медицинска сестра фатена е како препродава ,,метадон,, на нарко- зависници во Велес

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »