Огнот пеплоса куќана Којник (фото)

Огнените јазици го оставија без дом и без домашните миленичиња велешанецот Љупчо Поповиќ. Соседите и пожарникарите несебично го гаснеле огнот

Се реновира и збогатува етномузејот во село Бистрица

Отворена е и сувенирница

Константин Петковиќ за свадбените обичаи во Велес 19 век

Свадбата во најголем број случаи трае цела недела – од сабота до сабота. Свадбата на најсиромашниот човек трае не помалку од четири дена

Се преврте автомобил, горивото се излеа, возачот неповреден

Пожарникарите го перат коловозот од истеченото гориво

Признание за 70 години хуманост на Црвениот крст

Претседателот на државата Иванов признанието му го врачи на претседателот на Црвениот крст др. Милчо Трајков

Сообраќајка кај Војница, тројца повредени

Неколкумесечно бебе минало без повреди

Ќе се реконструира и фонтаната во Населба

Со новиот кружен тек нема повеќе такси стојалишта пред Железничка и кај фонтанта

Обновена џамијата во Мелница (фото)

Четири години траеше обновата

Поделени 16 простории за граѓанскиот сектор

Три години бесплатно ќе го користат просторот. Останатите ќе ги добијат просториите до крајот на летото

Честит Рамазан Бајрам!

Рамазан е еден од петте столба на исламот. Останатите се верата, молитвите, поклонението и давањето милостина. Светиот месец Рамазан е месец на добрина, милост, љубов и простување.

Осум години затвор за убиството во дворот од велешката Гимназија

Обвинетиот Зоран Димовски останува во притвор

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »