За четири месеци извршил 21 кражба

Сефа Д. велешката полиција го товари за 27 кривични дела, при што направил штета од 380 илјади денари

Четири години затвор за напад на лице кое било на гробно место

Разбојник e осуден на четири години затвор затоа што нападнал и ограбил сограѓанин на гробно место.

Во судар на мотор и поштенско комбе двајца повредени

Од болница велат повредените надвор од животна опасност а сведоците обајснуваат дека двете лица летнале преку автомобилот по ударот

Тодорова Сабота (Тодорица)

Празник на приврзаноста кон велигденскиот пост. Именден празнуваат: Тодор, Тодорка, Божидар (доаѓа од Тео-Бог и дар)

Почина Валтер Руп инжинерот кој ја проектираше Топилница

Тој е велешки зет и позната е неговата историска изјава ,,Топилница гут, Велес капут,,

Разбојник нападнал старица на улица

И ја скинал обетката од увото и од џебот украл илјада денари

На 29-ти февруари се родија две бебиња

Тие роденден ќе слават еднаш на четири години

Сменет командирот на велешката полициска станица

Советниците бараа одговор, но не добија за причината за оваа смена. За нив беше и чудно како се мереше јачината на бучавата во угостителските објекти, кога подолго време фонометарот не работи

Возовите попладнево стоеја со часови

Причина украден сигурносен кабел

Татко убиство во селото Иванковци ( обновено)

Синот го убил таткото со ловечка пушка поради нетрпеливост. Имало обид убиството да се прикрие

Велики Поклади Прочка

Празник на проштевањето и очистувањето од гревовите. На овој ден Небото бара прошка од Земјата затоа што и погрешило со громови, мразеви, поројни дождови. И луѓето еден од друг бараат прошка за грешките. И ТРМР бара прошка од Вас ако ви згрешил

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »