По лудо возење на мотор низ Теово, заврши во болница во Скопје

Жител на Теово, возејќи брзо удрил во џип, летнал во воздух и завршил во Клинички

Отфрлени кривичнитe за случаите ЈВП Лисиче и Градски аптеки

Четворицата осомничени нема да се гонат, полицијата не понудила доволно.

Гатање, баење, лекување и затвор

Неверојатните но вистински приказни за спасение во манастирот во Извор, каде „лековитиот“ ги мачкал луѓето со крв. Или тој што силувал за да го излекува. Кога има овци ќе стрижам, вака пред судот изјавил еден од многуте надри лекари, јасновидци, кои најлесен начин за заработувачка нашле во гатањето, баењето.

Болница наместо затвор за таткоубиството

Стевче Тасевски (30 год) доби задолжително лекување и сместување во здравствена установа, заради убиството на неговиот татко Санде ( 60год).

Свети маченици Кирик и Јулита, 28 VII, Свети свештеномаченик Антиноген, 29 VII, Света великомаченица Марина (Огнена Марија), 30 VII

Празници во најтоплиот период од годината поврзани со оганот. Овие три празници меѓу народот се празнуваат како еден празник: Горешници - Чуруци и имаат иста смисла, заштита од оган, пожари и сл.

Тепан во Велес, испратен за Штип, каде завршил во болница

Кој го тепал штипјанецот Р.Т и зошто, одговор треба да даде полицијата

На фотографијата со апсењето за атентатот, не е Гаврило Принцип

Фотографијата од апсењето на Гаврило Принцип, фотографирана на 28 јуни 1914 година во Сараево, цел век ја збунува светската јавност

Собор на Св. Архангел Гаврил 26 јули, празник на големиот Господов гласник

Архангел Гаврил, заедно со Архангел Михаил го имаат чинот на серафимите, а серафимите имаат највисок ангелски чин поради што стоеле најблиску до Бога. Гаврил значи „сила Божја“

Да ти врачам, да ти гатам

A.C.успеала да измами една слепа жена ветувајќи и дека амајлијата ќе и го врати видот, на другата и ветила дека амајлијата ќе му помогне на нејзиното болно дете а додека на третата дека ќе и помогне да ги реши брачните и фамилијарни проблеми.

Свети великомаченик Прокопиј 21 јули

Денот на св. Прокопиј се држи како тежок празник за да не го прокопа порој полето, а жените го држат празник за да им се прокопцнаи децата.

И Пенчо полицаецот си замина

Музичарот Пенчо, познат по неговите серенади и членувањето во Трио Сомбреро почина

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »