Собор на Свети Архангел Михаил, 21 XI

Празник на војводата на сите ангели. Именден празнуваат: Ангел, Ангелина, Михаил, Рајна, Ратка...

Поранешен управник и шефот на комерција ја оштетиле Колска за 2,5

Полицијата ги товари за злоупотреба на службена должност

Сведок тврди Петровски бараше да го убијам старецот

Случајот убисвото во Ореше добива нови димензии откако сведок тврди Петровски од САД бараше да го убијам старецот

Маж со нож ја прободел сопругата

Вчера попладне крваво семејно насилство во Велес, маж со нож ја прободел сопругата. Таа е надвор од животна опасност а полицијата му поднесе кривична за убиство во обид

Полов напад врз дете и силување во Велес, за викендот

За еден викенд полов напад врз дете и силување, се регистрирани во Велес. Двајцата сторители добија кривични а за едниот и месед цена притвор

Различни правила за зимската опрема во Европа

Во престрет на 15-ти ноември. Во Европа не постојат единствени правила за обавезната зимска опрема. Во некои земји со закон е пропишано патничките возила да имаат зимски гуми, додека во други тоа не е случај

Велешанец измамил казино за еден милион денари

Измамата се случила во казиното,,Сити клуб,,

Ветеринарен инсепктор му помагал на сточар два пати да земе обешететување за иста работа

Ветеринарен инспектор му овозможил на велешанец два пати да си го наплати обештетувањето за почината стока од бруцелоза

Велес и Сомобор потпишаа повелба за збратимување

Соработката меѓу двете општини ќе придонесе и за зацврстување на соработката и пријателство

ЈАС одлучувам за мојата иднина, НЕ за топилницата

Според организаторот помеѓу 15 до 20 илјади велешани рекоа ,,НЕ,, за рестартот на Топилнцита

Кои улици ќе имаат нови имиња

17 улици со нови ,,некомунистички,, имиња

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194

АНКЕТА »

2017-та е зад нас. Како ќе ја помните?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »