10 години затвор за инцест со полнолетна ќерка

Две и пол години имал сексуален однос со неговата 25 годишна ќерка, која морала да молчи бидејќи била уценувана дека ќе ја убие ако јавно прозбори

Сведокот ,,Бреза,, или Златко Арсовски проговори: ,,Лажев, се што досега сведочев,,

Откако четири години ја даваше истата изјава, пред истражен, пред обвинителство, пред психијатрите и на главен претрес, сега Арсовски вели,,Лажев,,.

Хуманитарен концерт, салата Бели Мугри демолирана

Полицијата го расветли случајот, локалната власт ќе решава дали ќе бара обештетување

Башиноселка ја потпалила трафостаницата во селото

Причинета минимална материјална штета а жената кривично ќе одговара оти ова и трет пат што оштетува инсталации на ЕВН ЕСМ

Општинската изборна конечно комплетирана

ДИК, поточно компјутерот одбра двајца нови членови на ОИК за Велес,Димовска претседател, Велковска член, секретар Лазарова Нановска. Работа на ОИК од овие избори е на сметка на локалниот Буџет

Условна казна затвор за убиено маче и сериско труење кучиња

Дилема се оди ли во затвор за убивање домашни миленици?

Болница и лечење за мајката која си го уби шестгодишниот син

Џавафира Ајрулова ( 31 год) побара наместо во Болница да се лечи дома, оти имала уште шест деца за чување

Почина дедо Бошко, најстариот велешки свештеник

Тој умре во длабока старост на 93 години. Одликуван со највисокото црковно признание „Граден крст“. Беше омилен и почитуван меѓу велешани, прв јавно се спротивстави на предавството на екс владиката Јован

Бреза не е повеќе заштитен сведок

Нему денес му се симнато својството заштитен сведок и тој во велешкиот суд ќе се појави на 5-ти февруари да сведочи

Судска разрешница од крвавата тепачка пред Влашката црква

Во безбол палку беше претепан Ј.Т. а неговиот автомобил уништен. Во ова тепачка учесници беа и Кучето и Штркот. Тројцата тепачи добија 32 месеци затвор

Почина велешкиот археолог Трајанка Јовчевска

Таа ја пронајде окарината, редок музички инструмент и за светските истражувања

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »