Опаѓа бројот на лица во самоизолација во велешко, поради корона вирусот

Ноќеска по велешките улици откриени две лица како се движат во време на полициски час

Ноќеска тројца велешани уапсени како не го почитуваат полицискиот час

Опаѓа бројката на лица во самоизолација во велешко, вчера биле 86 лица

Велешкиот суд казни со по 800 евра, четири лица кои не го почитувале полицискиот час

Две од лицата се од Велес, две од Уланци општина Градско

Дури 23 лица за четири дена не го почитувале полицискиот час во Велес

Во самоизолација во велешко се наоѓаат 122 лица

Полицијата поднесе кривични против лицата кои не почитуваа полициски час, обвинителството бара од судот да бидат казнети со по 800 евра глоба

Двајца се жители нa Велес, двајца на Градско и уште една пријава за жител на Радовиш, кој наместо дома во самоизолација, бил фатен во Градско

Анестезиологот д-р Ванчов во повтореното судење доби една година затвор, обвинетите д-р Чалков и д-р Москов ослободени од вина

Во Основен суд Велес им се судеше за смртта на родилката Маја Кадиева и нејзиното бебе, за кривичното дело „тешки дела против здравјето на луѓето“

Мотористите според полицијата направиле повеќе прекршоци отколку возачите на автомобили

Во период од пет часа регистрирани се 14 прекршоци

Чадиев и Колев судот ги прогласи за виновни и добија условна затворска казна

Пресудата е првостепена и со неа обвинетите имаат обврска да и ја вратат на Општина Велес причинетата штета во висина од 170 илјади денари. Одбраната најави жалба на пресудата

Од кафитерија во градов, ноќеска украден мебел

Ноќеска биле украдени два двоседи и три маси

Нов сведок на одбраната, малата Тамара имала одобрување за лекување во Турција, мајка и барала друга болница

Комисијата дала мислење Тамара да се лекува во болницата во Мерипол во Турција

На езеро Младост откриени две мрежи за криволов од по 150 метри

Во мрежите имало 40 парчиња риба од различна големина и вид, која била вратена во водите не езерото

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »