Денеска 7 јули е раѓање на св. Јован Крстител Иванден

Свети Јован е една од ретките личности во христијанската вера (покрај Исус Христос и Богородица) кому Светата црква му посветила повеќе празници: Раѓање на Св. Јован Крстител, (Иванден), Отсекување главата на Свети Јован Крстител, Собор на Свети Јован Крстител, итн. Во народниот живот и во народното верување Свети Јован е значаен и по тоа што тој го има кумството и побратимството.

Камион се преврте, за малку не заврши во бензиската

Среќна околност е што не удрил во пумите со гориво

Фиданчо Цековски в.д директор на ЈКП Дервен

До изборот на директор во велешкото комунално претпријатеи, Цековски времено ќе ја извршува оваа функција

Пет години затвор оти и го скинал увото и ја украл обетката

Сефа Демиров е осуден за разбојништво

Од стан во Велес украдени злато и пари

Крадецот на среде беле ден однел стока вредна 2,5 илјади евра

Како изгледа новиот Општински комитет на ВМРО ДПМНЕ

Од стариот останале само девет лица, се друго е ново

д-р Милчо Трајков реизбран за претседател на Републичкиот Црвен крст

Тој на оваа функција останува и наредните четири години

Украдени 750 метри шини и 1,3 км кабел

Во повеќе наврати, тројца арамии од Велес краделе од железничатка станица Теово

Украдена оградата од споменикот на 53-цата стрелани

Од овој споменик сега не остана ништо, откако претходно беше искршен, како овие луѓе и да не постоеле и некој да сака да ја збрише историјата, велат нивните блиски

Од куќа на земјоделец украдени 1,5 милион денари

Додека домаќините од Градско работеле в поле, од дома крадци им зеле евра, денари и злато

Св. апостоли Вартоломеј и Варнава (Вртолум) 24 јуни

Во народното верување посебно важен празник се смета Вртолум, денот кога сонцето се врти кон зима. Се верува дека тоа е тежок празник кога не се работи

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »