Осум години затвор за дистрибуција на 2,5 кг хероин

Скопјанецот Димишковски од велешкиот суд испратен во Идризово. Тој безобѕирно ги искористувал блиските да бидат транспортери на дрога. Во Турција во затвор се неговата сопруга, татко а сега во Македонија и пријателката

За Св. Јован крстител, во посета на истоимената црква

Велешани за овој ден доаѓаат во црквата која е во дворот на Крзнарата, земаат камче од карпите за здравје и к`сет

Во колку часот по наше време настапува Новата година низ Светот

Откако ги минавме сите празници за Нова година, како таа временски доаѓа, каде е прва а каде е последна

Најлуди сообраќајни прописи на светот

Меѓу необичните правила во сообраќајот има и такви кои порано можеби и имале смисла, но во меѓувреме застареле. Има и такви за кои едноставно е неверојатно дека некој воопшто ги измислил, но и такви кои не се толку бесмислени, колку што се невообичаени

Матично доаѓа во центар?

Три се можните локации каде наскоро би работела Управата за водење на матични книги

Велешанка почина од грип

67 годишната жена имала и други здравствени проблеми. Таа е прва жртва на грипот во Македонија оваа сезона

Жител од Градско криумчарел 10 Азијци

На маката на емигрантите некои печалат. Ова е втор случај за два месеци како превозник од велешко превезувал емигранти.

Ново труење на кучиња во центарот на градот

Отровот што се користи е опасен и за жителите и децата од околината. До кога прашуваат активистите од здруженијата за заштита на животните

Во оваа 2014, Евреите ја слават 5775, Кинезите 4712, Индусите 2071, а Муслиманите 1436 Нова година

Времето и Новата година луѓето ги бележат според свои календари кои имаат корени во нивната етничка и религиозна историја. Таков е случајот со Евреите, Кинезите, Индусите и Муслиманите

Лани ТРМР со 1,5 милиони читања

Од година в година се повеќе читатели го посетуваат Ти реков ми рече. Кои се најчините 10 текста за 2013 година, од кои земји доаѓаат посетителите.Ви благодариме на довербата

Храмот Св. Кирил и Методиј ќе биде осветен годинава

Денот кога ќе се случи овој чин, не е прецизиран

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »