70 години потоа, Бабин Јар- Украина, хроника на едно злосторство

За два дена на 29-ти и 30-ти септември, пред 70 години, во близина на Киев беа застрелани 35 илјади евреи. Русите им подигнаа споменик дури во 1991-та година

Велешанец загина додека копал канал во скопско Инџиково

Градежникот работел на црно, не осигуран, чекаји да ги добие заостанатите плати.

Велешани оставаат ѓубре, но не ги плаќаат казните

Зошто не е платена глобата за фрлање смет на јавни површини?

Крстовден 27 септември

Празникот Воздвижение на чесниот крст, во народот познат како Крстовден, се празнува во спомен на наоѓањето на крстот врз кој бил распнат Исус Христос и во чест на неговото враќање од Персија во Ерусалим. Именден празнуваат: Крсте, Крстинка, Кристина, Христина, Кристијан

Велешани стравуваа дека сателитот на НАСА паднал во близина

Башино село, каде според ПМФ Сеизмологија беше епицентарот на земјотресот, како и повеќето велешани првично стравувале дека сателитот на НАСА падна тука нкаде. Патем тој падна утрово во Канада.

Истекува рокот за замена на старите лични карти

МВТ ги потсетува граѓаните кои не извршиле замена на старите лични карти со нови биометриски лични карти дека се должни тоа да го направат најдоцна до 27.02.2012 година.

Земјотрес во Велес, жителите во страв на улица

Претпладнево земјотрес од 4-5 степени ги истера велешани од нивнeте домови на улица. Засега нема штети и повредени

Разврската за убиството во Ореше, никако да започне

Обвинетиот Петровски дека е нaрачател на убиството, нема документација за што е испорачан во Македонија

Корпа за железнички постојки и нови возни линии

Велешани сметаат дека со три илјади патници секојден, потребни се повеќе возови до Скопје и назад, но и постојки во подалечните делови на градот. Железница се одби.

Сообраќајна некултура

Советниците бараат сообраќајната полиција да воведе ред кај возачите, кој автомобилите ги оставаат на колозовната лента, додека тие го завршат ,,домашното,,

Добредојде за есента, довидување на летото

Есента годинава почнaво петок на 23 септември во 11 часот и 5 минути.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »