Рождество Христово Божик 7 - I

Празник на радоста и надежта. Именден празнуваат: Богоја, Христо, Божин, Ристо, Христина, Ристана, Ристовка...

Св. Наум Охридски, монах и презвитер 5-ти јануари

Исцелител и просветител на македонскиот народ. Именден празнуваат: Наум, Наумче, Науме, Наумка...

Кој ги издупи гумите од автомобилите на паркингот кај Кам маркет?

Предновогодишен масовен ,,колеж,, на гумите од автомобилите паркирани пред Розе и Сина сала, настрадаа 15-тина автомобили

Сообраќајка со крава, еден починат

Скопјанка почина откако вечера попладне автомобилот во кој била удрил во крава која се шетала по автопат

Почина Киро Глигоров

На 94 години почина Киро Глигоров, првиот претседател на самостојна Република Македонија. Утре вторник ден на жалсот во Република Македонија

Петардите не се играчки

Изменет дел од сообраќајот во центарот на градот заради Новогодиншниот пречек. Полицијата предупредува и за опасноста од употребата на петардите

Велешката полиција одзела 4,5 илјади петарди

Апел, петардите да не бидат дел од начинот на пречекот на Новата 2012 година

Преподобен Спиридон Чудотворец, 25 XII

Лекар и заштитник на крупниот добиток.Именден празнуваат: Спиридон, Спиро...

Фатена банда која крадела метал, машини и апарати

Лицата се од Велес, Богомила, Извор, Согле, Теово, Ореше

Градскиот Базен се изнајмува

Локалана власт ќе бара нов закупец за овој објект, откако досегашниот не ја плаќал киријата

Велес - Штип во прекин со часови, патот завеан

Мал снег, голем проблем, патниците завеани со часови. Ова се случуваше четвртокот попладне и вечерта.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »