Нови пресвртни моменти во случајот убиството во Ореше?!

На денешното рочиште останаа сами во судницата двајцата судии, бранителот и обвинителот. Дали кажаното ќе донесе поинаков тек на судењето, ќе се знае за три седмици

Изгореа две викенд куќи во историското село Горно Врановци

Викендичките кои се лепенка една до друга се сопственост на двајца велешки адвокати

И повторно доживотна за убиецот на Ркулот и Влатко Андреев

Скопскиот кривичен суд и на повторениот судски процес му изрече казна доживотен затвор на скопјанецот Тони Денковски, обвинет за трикратното убиство во скопскиот ресторан „Биг фиш“.

Грабнале момче и му се заканувале по живот

М.Т.(27) и А.Ѓ.(17), двајцата од Велес го сториле ова оти грабнатито зборувал навредливи зборови за сестрата на едниот од сторителите

Велешки адвокат го измамил судот, полицијата го гони кривично

Велешки адвокат кој во името на сограѓаните ја тужеше ЕВН, преку уплатниците за поднесените тужби си присвојувал пари за што заработи кривична пријава за измама во службата

Св. апостол Филип 27 ноември

Св. апостол Филип еден од дванаесетте господови апостоли. Именден за сите Филиповци. Денес е и Мартинци 27.11 Празник за заштита на стоката од дивите ѕверови.

Украден кабел, железничкиот сообраќај се одвиваше отежнато

Крадците однеле 60 метри бакарен кабел вкопан во земја, полицијата ги бара

Студентите и казна затвор добиваат со попуст

Во два одвоени процеси студенти кои сториле разбојништва добија пониски казни, заради нивниот статус

Собор на св. архангел Михаил 21.11

Овој празник е утврден во четвртиот век, Празниот е во чест на сите ангелски чинови. Наречен е Собор на свети архангел Михаил, зашто архангел Михаил е војвода на целата ангелска војска.

Тензии на судењето за убиството во Ореше

Адвокатот Давидовиќ казнет со илјада евра за непочитување на судот

Велес се збратими со Зеница

Соработка са подобра иднина на двете општини и нивните граѓани

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211

АНКЕТА »

На што ќе се греете зимава?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »