Есента дојде на 22 септември во 16,49 часот

Ќе трае до 21 декември

Колешка го измамила колегата за хипотекарен кредит од 7,6 илјади евра

Наместо да си ги поделат парите од кредитот, С.Т. ги зела сите а колегата К.Т. ќе останел и без куќа оти таа не ги плаќала ратите

Известувачот на ЕП за Македонија Ховит во работна посета на Велес

Гостинот од Британија импресиониран од обидите кои се прават за креирање нови работни места и враќање на просперитетот и привлекувањето инвеститори, но и од текот на процесот на децентрализација во општината

За пет дена фатени пет групи на дрвокрадци во велешко

Од 15 Септември до 18 Септември, СВР Велес во пет наврата затекнале повеќе лица при бесправен превоз на огревни дрва, при што одземена е поголема количина дабови огревни дрва без жиг и без соодветна документација.

Уставен Суд го чешла случајот Хотел Горно Врановци

Уставниот суд ја започнал процедурата по иницијативата за оценување на уставноста и законитоста на одлуката за подарувањето на Хотелот

Цековски директор на ЈКП Дервен, Јованова во Економска

Досегашните в.д. го добија четири годишниот мандат за работа

Започна да се гради црква во село Бистрица

Црквата се вика Св. Петар и Павле и се гради со средства од мештаните и Повардарската епархија.

Бобан Пановски директор на ЈВП Лисиче

Тој е избран на конкурсот каде владееше најголем интерес за директорското место, помеѓу десетте кандидати

Газда од Скопје измамил сопственик на велешка винарија

Купени се 14 илјади шишиња за 31 илјада евро а ни по четири години не се платени

Услови за продажба на Хотелот во Горно Врановци

Хотелот се продава за почетни 29,7 милиони денари а лицитацијата е закажана за 17 септември

Молебен за успешна училишна година

Молебен на свештениците од Повардарската Епархија за учениците и студентите да имаат добар усепх и да бидат радост на своите родители

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »