На фотографијата со апсењето за атентатот, не е Гаврило Принцип

Фотографијата од апсењето на Гаврило Принцип, фотографирана на 28 јуни 1914 година во Сараево, цел век ја збунува светската јавност

Собор на Св. Архангел Гаврил 26 јули, празник на големиот Господов гласник

Архангел Гаврил, заедно со Архангел Михаил го имаат чинот на серафимите, а серафимите имаат највисок ангелски чин поради што стоеле најблиску до Бога. Гаврил значи „сила Божја“

Да ти врачам, да ти гатам

A.C.успеала да измами една слепа жена ветувајќи и дека амајлијата ќе и го врати видот, на другата и ветила дека амајлијата ќе му помогне на нејзиното болно дете а додека на третата дека ќе и помогне да ги реши брачните и фамилијарни проблеми.

Свети великомаченик Прокопиј 21 јули

Денот на св. Прокопиј се држи како тежок празник за да не го прокопа порој полето, а жените го држат празник за да им се прокопцнаи децата.

И Пенчо полицаецот си замина

Музичарот Пенчо, познат по неговите серенади и членувањето во Трио Сомбреро почина

Пресудата за Јован правосилна

Апелациониот суд од Скопје ја отфрли жалбата на Јован Вранишкоски,екс Владиката на МПЦ, сега поглавар на непризнаената ПОА доби затвор од 2,5 години и обврска на оштетената МПЦ и Фондот на ПИОМ да им врати 250 илјади евра

Камион удри во воз, кај Ногаевци возачот почина

Сообраќајката се случила откако започна реконструкцијата на мостот на реката Вардар кај Ногаевци.Железничкиот сообраќај во прекин четири часа

Фиданка директорка во Џинот, Лепидовски командир на пожарната

Избрани нови раководители на институции кои се под локалната власт

Три години затвор за силување на малолетник

Велешанецот Славчо Н. (50 год) доби три години затвор за силување на шеснаесет годишно момче.

Исчезна велешанец, кај Согле

Н.Т. заедно со пријателот С.Б. отишол да бере чај и не се вратил. Полицијата го пребарува теренот

Започна судењето за грабнувањето на Опашот

Обвинетите се бранеа со контрадикторни изјави, таткото дека гркот Јулиј стои зад ова, додека синот имаше алиби дека во кричниот мометн бил на друго место. Ангел Стојанов и по четири месеци го нема

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »