Почина дедо Бошко, најстариот велешки свештеник

Тој умре во длабока старост на 93 години. Одликуван со највисокото црковно признание „Граден крст“. Беше омилен и почитуван меѓу велешани, прв јавно се спротивстави на предавството на екс владиката Јован

Бреза не е повеќе заштитен сведок

Нему денес му се симнато својството заштитен сведок и тој во велешкиот суд ќе се појави на 5-ти февруари да сведочи

Судска разрешница од крвавата тепачка пред Влашката црква

Во безбол палку беше претепан Ј.Т. а неговиот автомобил уништен. Во ова тепачка учесници беа и Кучето и Штркот. Тројцата тепачи добија 32 месеци затвор

Почина велешкиот археолог Трајанка Јовчевска

Таа ја пронајде окарината, редок музички инструмент и за светските истражувања

Oграбена аптека во Велес. Во Велес фатен еден од разбојниците на ТТК Банката во Прилеп

Одземени се пет илјади денари. Во Велес фатен Перица Стефановски е еден од двајцата разбојници кои ја ограбија експозитурата на ТТК Банка во Прилеп

Ја оштетиле железница за две илјади евра, добија условна казна затвор

На сторителите им се судеше во отсуство

За кражба на шина и сообраќајни знаци по осум месеци затвор

Осудените украле шина и два сообраќајни знаци од железнички патен премин

Заштитениот сведок ,,Бреза,, не сака да биде заштитен !!!

Дали ,,Бреза,, ќе остане на истиот исказ или ќе каже нешто ново во случајот убиство во Ореше ќе се знае на 24-ти јануари

Поплава на улица Благој Ѓорев, затната шахта во неа парчиња од јорган!!!

Од ЈКП Дервен апелираат, канализацијата не е депонија за отпад. Дел од станарите никако да прифатат зошто таа служи

Одбележана 70 годишнината од смртта на народниот херој Благоја Страчковски

Борците му оддадоа почит и на загинатиот борец Славе Петков

Условно, за две гатачки кои одзеле злато вредно 500 евра

Ветувајќи и дека детето кое и е болно ќе оздрави ако им го даде златото кое го носела на себе, ја измамиле веелшанка за 500 евра

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »