Се гради црква во дворот на Општата Болница

Во кругот на велешката Општа Болница поставен е камен темелникот на новата црква ,,Св. Кузман и Дамјан,,.Повелбата за започнување на изградбата ја поставија двајцата пратеници од Велес, од власта Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ и опозицијата Марјан Николов од СДСМ, што за владиката Агатангел, беше знак за сплотување.

Се степале за девојка

При тепачката употребен и нож а едно лице полесно е повредено

Крадци на рогови на носорози

Европа моментално ја потресува серија многу невообичаени кражби во музеите. Крадците не се заинтересирани за злато или други вредни експонати, туку крадат глави и рогови на носорози за кои на пазарот добиваат огромни суми на пари

Свети Јован Кукузел 14 октомври

На овој ден Светата православна црква покрај споменот на Пресвета Богородица го празнува и споменот на Свети Јован Кукузел. Поврзувањето на овие два споени не е случајно. Свети Јован Кукузел е најпознат музички деец во Православната црква

Децата на улица, родителите спијат

И натаму продолжува присуството на малолетници по локалите после полноќ, што е законски казниво а социјално неодговорно

Кривична за сопственикот на Еко Кулев

Според финасиската полиција, А.К. го оштетил Републичкиот Буџет за 170 илјади евра со ,,даночно затајување,,

11 Октомври 70 години потоа

Денот на востанието на македонскиот народ, кои четиргодишната борба, животот го дадоа 24 илјади нејзини жители

Хуманитарна акција од децата за децата

ФОКУС ќе ја одбележи „Неделата на детето“ со хуманитарна акција

Заеднички празник на сите Македонски светители

Македонската православна црква ја одредила првата недела од октомври како заеднички празник на сите македонски светители. Иако тие си имаат и свои посебни празници, (по еден или повеќе), овој ден е одреден за заедничко сеќавање на сите македонски светители кои во изминатите два милениума на најразлични начини придонеле за афирмацијата на христијанството на овие простори, но и многу пошироко.

Вера, Љубов, Надеж и мајката Софија 30 септември

Именден за Вера, за Љуба, за Нада, Софија. Многумина овој ден го поврзуваат со ден на љубовта кај православните

70 години потоа, Бабин Јар- Украина, хроника на едно злосторство

За два дена на 29-ти и 30-ти септември, пред 70 години, во близина на Киев беа застрелани 35 илјади евреи. Русите им подигнаа споменик дури во 1991-та година

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211

АНКЕТА »

На што ќе се греете зимава?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »