ЈАС одлучувам за мојата иднина, НЕ за топилницата

Според организаторот помеѓу 15 до 20 илјади велешани рекоа ,,НЕ,, за рестартот на Топилнцита

Кои улици ќе имаат нови имиња

17 улици со нови ,,некомунистички,, имиња

Започна собирањето на потписите против рестартот на топилницата

Ќе соберат ли велешани 10 илјади потписи?

Митровден 8-ми ноември

Именден празнуваат: Димитрија, Митре, Митра, Димо, Диме, Мите. Светиот великомаченик Димитрија живеел во третиот век по Христос. Се родил во Солун и бил син на градоначалникот на овој град

Медицинска сестра препродавала метадон на зависници

Медицинска сестра фатена е како препродава ,,метадон,, на нарко- зависници во Велес

Сабота, земјотрес во Велес, ама млако

Според меркалиевата скала земјотресот бил од 2,7 степени

Обвинетиот за убиството во Ореше прозборе, ама селективно

Ѓоре Петровски, кој летово беше испорачан од САД како нарачетел на убиството на Лазо Милошевски тврдеше дека е невин

За Булетус и натаму нема закон

Локалот започна со работа и повторно истиот проблем, прегласна музика

Зградата на синдикатот стана општинска!

Откако општината го изгуби судскиот спор со државата за загадувањето, го доби за сопственоста на поранешанта синдикална зграда

Свети апостол и евангелист Лука, 31. 10

Лекар и зограф, автор на првите рачно изработени икони. Именден на Лука.Како добар живописец светиот апостол и евангелист Лука ја насликал Богородица со Исус, а подоцна и светите апостоли Петар и Павле и овие икони се сметаат за први рачно изработени икони.

За хаварисаните возила

Прилог кон акцијата, хаварисан автомобил од улица Прохор Пчински

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239

АНКЕТА »

Дали граѓаните ги почитуваат препораките за заштита од корона вирусот, да останат дома, да има растојание кога се чека во редица пред банка, маркет?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »