За водата кај Касапови, доаѓа ли од Св. Пантелејмон?

За лековитоста на оваа вода преданија има уште од пред два века

Историја за настанокот на календарот, се за календарот

Денес часот и календарот станаа нешта без кои е невозможно да се организира животот. Еве ја историјата за настанокот на календарот

Историјата на новогодишните Божикни картички

Нивната историја започнува од Англија во 1843 година

Божикно послание од Владиката Агатангел

Одлика нека ни биде кротоста, воздржувањето, смирението, незлобивоста, милосрдието и трпението. Еве, тие миризливи цветови нека растат во градината на нашето срце, да ја красат нашата душа, да ги овенчуваат нашите чела. ХРИСТОС СЕ РОДИ, НАВИСТИНА СЕ РОДИ…

Се самоуби судијата Весов

Тој поголемиот дел од работниот век го мина како судија во Основен суд Велес

Сообраќајка кaj Каратманово, тројца млади тешко повредени

Ноќеска екстремно тешки услови за возење, густа магла. Двајцата повредени во тешка состојба, пренесени во Клинички

Џентлменски новогодишни тепачки во Велес

Сите три инциденти биле поради непочитување на ред. Кој утрото на први јануари дивееше со автомбоилот по улица 8-ми Септември а трагите од возењето уште се на коловозот?

И пијани и натепани на пречекот

Младите и алкохолот им создадоа полни раце работа на докторите

Што е Нова година?

Меридијански Новата година во Велес стигнува околу 23,35 часот

Награди за најдобрите од Велес

Признанија добија полицаец, пожарникар, занаетчија, комуналец, земјоделец, крводарител. Честитка и од градоначалникот за Новата година

Почина Никола Зафиров

Еден од најдобрите одбојкари на Велес, кој играше во 60-тите и 70-тите години од минатиот век

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »