Одбележана 70 годишнината од смртта на народниот херој Благоја Страчковски

Борците му оддадоа почит и на загинатиот борец Славе Петков

Условно, за две гатачки кои одзеле злато вредно 500 евра

Ветувајќи и дека детето кое и е болно ќе оздрави ако им го даде златото кое го носела на себе, ја измамиле веелшанка за 500 евра

Професорот од Блаже Конески кој беше обвинет дека присвол златно ланче, ослободен

Обвинителството се откажа од гонењето на професорот П.Ж. од ОУ Блаже Конески за кривично дело Затајување

Приведени петмина велешани во акцијата Диригент

Тие се веќе пуштени дома, но затоа неколкумина велешани се фатени во Виена и таму ќе им се суди за продажба на херион. Новина во регрутацијата, одат млади лица кои не и се познати на полицијата, а потекнуваат од чесни семејства

Старец на психијатриско лекување, оти се обиде да ја убие сопругата

Ова е трета ваква пресуда во велешкиот суд за половина година

Парична казна за рибокрадство

Фатен со пет мрежи и 6 кг. риба нелегално уловена, рибокрадец доби парична казна од 670 евра

Аврамова, Амбаркова, Андреевски нови имиња за први луѓе во Катастар, Бирото и Гимназија

Именувањата се од пред Нова година

Воз смачка југо, возачот побегнал навреме

Со бегање од автомобилот кој заглавил на пругата, Тоше Ѓ. спасувал живот

Калач и Трипчев, нови судии во Основен суд Велес

Пред крајот на годината Судскиот совет на Република Македонија избра двајца нови судии во Основен суд Велес

Бебе од 2,5 месеци починало в кревет на спиење

Обдукцијата ќе покаже кои се причините

Тони Димитроски, управителот на Топилница се појави во Велес

Управникот на Метрудхем дојде на судското рочиште, каде го тужи членот на Зелената коалиција Игор Смилев за клевета и навреда

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211

АНКЕТА »

На што ќе се греете зимава?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »