Сообраќајка во центарот на Велес со двајца повредени

Едната од повредените девојки поради тешките повреди е испратена во Ургентниот центар во Скопје

Велигденско уредување на домот

И на третиот ден од Велгиден, информација за тоа како некои наши сограѓани имаат убав однос кон овој верски празник

Како се пресметува денот на обележувањето на Велигден

Догодина ќе биде на 15 април, во 2013 на 5-ти мај а во 2016 ќе се слави заедно со 1- ви мај

Се самоубила со полицискиот пиштол на братучетка

Седумнаесет годишна девојка од Велес се застрелала во глава а во прошталната порака напишала ,,ве сакам сите,,

Денеска е Цветници

Празник на последното влегување на Исус во Ерусалим. Именден слават Цветан, Цвета...

Лазарева сабота - Лазарица

Празник на последното влегување на Исус во Ерусалим, чистит именден на сите Лазари. Со Лазарева сабота се поврзани повеќе обичаи и песни познати како лазарски.

Затвор за крадците, закани по полицаецот што ги пукаше

Двајца скопјани добија по една година затвор за тешка кражба, кога при обидот за бегство беа застрелани а по изрекувањето на пресудата се слушнаа тешки закани за учесниците во настанот.

Изгоре свињарската фарма на семејството Лазови

Изгоре свињарска фарма во близината на Велес а сторена е голема материјална штета, некои од свињите изгореле, други избегале.

На денешен ден пре ... години дојде привот воз во Македонија и тоа во Велес

Денес 9-ти април е денот на железничарите, честитки за нив. Малку работи се промениле во однос на квалитетот на патувањето пред многу години и денес

Собор на св. арх. Гаврил 8 април

Празник на големиот Господов гласник. Именден празнуваат: Гаврил, Габриела.

Свето Благовештение 7 април

Празник на радосната вест и на пролетната убавина. Именден празнуваат: Благоја, Благојка, Блаже, Благица итн.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »