Кривична за недозоволено користење минерални суровини

Миниралните суровини се користат без дозвола, како да се приватни

Исповед на една мајка по повод годишнината од Сребреница

Сребреница тажната приказна на светската немоќ

Војна... ама на Криволак

ТРМР ви донесува ексклузивна репортажа од воената вежба на питомците на воените академии од регионот, изведена деновиве на Криволак

Четврток, петок, Велес напладне 36 во сенка

Во Велес во 14 часот два дена по ред метеоролозите измерија 36 во сенка. Препорака да не работат лицата постари од 60 години и трудниците, градежниците со работно време до 11 часот

Кој ќе ги контролира скутерите на велешко езеро

Од 20 јули стапува во сила ограничувањето за пловните објекти на Охридското, Преспанското и Дојранското Езеро. Велешани се прашуваат кој ќе стави ред на езерото Младост?

Св. маченици и безсребреници Козма и Дамјан 14 јули

Празник на големите господови лекари, кои бесплатно ги лекувале сиромашните болни

И гласна музика од ресторани и деца по полноќ во играчници

Изминатиот викенд велешката полиција измери прегласна музика во кафе бар Гуд кафе и ресторан Булетус, кафе бар Ноктурно а малолетници нашла во Гуд кафе, играчниците Онка-Боб и Роџер.

Павловден 13 јули

Кој бил апостолот Павле? Тој не бил меѓу оние познати 12 христови апостоли. Во почетокот бил противник на христовата вера и прогонувач на христијаните, за подоцна да стане најсилен пропагатор на ова учење.

Свети апостоли Петар и Павле (Петровден) 12.VII

По примањето на Светиот Дух апостолите се растуриле по светот за да ја проповедаат светата Христова вера. На тој план меѓу нив најповеќе се истакнале светите апостоли Петар и Павле. На иконата светите апостоли Петар и Павле се претставени заедно, Петар со клучеви од рајот, а Павле со меч, симбол на сопствената смрт.

Малолетник од 15 години ги прободел со нож момчињата во дворот на ОУ Васил Главинов

Сторителот е брат на девојката која пред три месеци си го одзеде животот со службен полициски пиштол. Во јавноста дилема се знае ли кој дели правда во градот

Велешанец се удави во Вардар

Обидот да се освежи во реката, завршил кобно за 53 гоишен велешанец

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »