Сепак само заборавност

Велешката полиција во шесмесечниот извештај за работа го нема регистрирано инцидентот во салата Блаже Конески од 11 мај поради пропуст

Фалц стока наместо да се уништи, се делела гратис

Цариник наместо да ја уништи фалсификуваната стока, им ја дал на присутните за што велешката полиција го товари за несовесно работење.

13 ѕвона ќе ги будат велешани

Во Австрија, Инсбрук се леат ѕвоната за новата црква Св Кирил и Методиј

Укината пресудата за ширење малолетничка порнографија преку интернет

Врховнитот суд ја укина пресудата и ја врати на повторно разгледување

Фатен најголемиот крокодил во светот

Лолонг е фатен жив на Филипини, по тринеделна потера, откако изел двајца селани

Велес и турска Каршијака се збратимија

За почеток на новото пријателство, турците најавија уредување на дел од Градскиот парк

Патниците ја блокирана железницата во Велес

Револтирани патници застанеле пrед локомотивите поради преполните возови и немањето место за превоз

Десет години потоа, најконтроверзната фотографија 9 септември

Фотографијата на Томас Хепкер снимена на 11 септември 2001 година, во текот на нападите на Кулите близначки предизвика многу полемики и ако по ништо друго поради тоа ќе влезе во аналите.

Отсечение на главата на Св. Јован Крстител, 11.IX

Спомен на погубувањето на последниот старозаветен пророк Празникот посветен на погубувањето на св. Јован Крстител што секоја година се празнува на 11 септември Него за свој патрон го имал касапскиот еснаф и со посебно внимание го празнувал овој празник.

ВАЦ пред големи промени

Пред ВАЦ, еден од најголемите европски медиумски концерни, стојат значителни промени. Досегашните сопственички односи треба да се сменат.

Македонија одбележа 20 години самостојност

Во Скопје отворен Музејот на Македонската борба и споменикот Воин на коњ. Фоторепортажа од настаните попладнево и вечерва во Скопје

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »